3de graad Duaal

Binnenschrijnwerk en interieur

In deze opleiding combineer je leren op school met leren op de werkvloer. Je leert eigen werkzaamheden voorbereiden en de grondstoffen verwerken. Ook leer je (houtbewerkings)machines in- en omstellen en onderdelen voor binnenschrijnwerk en interieurelementen bewerken en afmonteren. Je bevestigt elementen aan elkaar of aan de ruwbouw, je integreert sanitaire en elektrische toestellen en werkt binnenschrijnwerk en interieuronderdelen af. Aan de hand van een werkopdracht maak je binnendeuren, lambriseringen, om- en afkastingen, wanden, plafonds, keukens, badkamers, dressings, winkel- en kantoorinrichtingen, ... 

Binnen- en buitenschrijnwerk

In deze opleiding leer je je eigen werkzaamheden voorbereiden en de grondstoffen verwerken. Ook leer je (houtbewerkings)machines in- en omstellen, onderdelen voor binnen- en buitenschrijnwerk in hout te bewerken, te vergaren en af te monteren. Je leert elementen aan elkaar of aan de ruwbouw te bevestigen en aan te sluiten en leert binnen- en buitenschrijnwerk af te werken zoals binnendeuren, lambriseringen, om- en afkastingen, wanden, plafonds,...


Ruwbouw

In deze opleiding combineer je leren op school met leren op de werkvloer. Je leert werken met oog voor veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn. Je organiseert je werkplek veilig en ordelijk en je leert in teamverband werken. Je leert werken op hoogte en je gebruikt de juiste machines en gereedschappen. Je voert grondwerken en funderingen uit. Je staat in voor de metselwerken en renovatiewerken.

Lassen-constructie

In deze opleiding combineer je leren op school met leren op de werkvloer. Je leert hoeknaad-, plaat- en pijpverbindingen lassen. Hiervoor gebruik je het halfautomaat- en TIG-lasproces in alle posities om zo een lasverbinding in constructiestaal, aluminium en roestvast staal te lassen die voldoet aan de geldende internationale normen, de lasmethodebeschrijving, het lasplan en constructietekeningen. Je kan in deze opleiding je beroepskwalificatie van constructielasser en pijplasser behalen.


Groenaanleg en -beheer

In deze opleiding leer je werkzaamheden uitvoeren voor het onderhoud, beheer en aanleg van tuinen, parken, groene ruimtes om deze in stand te houden, te laten ontwikkelen en de aanleg ervan te realiseren volgens het ontwerp en/of de wensen van de klant en/of de opdrachtgever.

Onthaal, organisatie en sales

In deze opleiding combineer je leren op school met leren op de werkvloer. Je leert personen correct te onthalen en informeren, een beperkt aantal administratieve taken uit te voeren en klantgericht te werken om producten/diensten aan particuliere klanten te verkopen om zo de commerciële/onthaaldoelstellingen van de organisatie te helpen realiseren. Dit leer je te doen binnen een verkoopomgeving en binnen een onthaalomgeving.


Restaurant en keuken

In deze opleiding leer je voedingsmiddelen binnen de keuken te bestellen en te ontvangen, de noodzakelijke voorbereidingen te doen, koude en warme maaltijden volgens de gepaste culinaire technieken en/of volgens technische fiche te bereiden, de gerechten af te werken en de kwaliteit te controleren. Ook leer je de gasten te ontvangen, gerechten en dranken voor te stellen, bestellingen op te nemen en door te geven aan het bar- of keukenpersoneel, dranken en/of gerechten te serveren, ze eventueel aan tafel af te werken en af te rekenen.