Stijl- en designmeubelen

Wat houdt deze studierichting in?

Je bestudeert designmeubelen en hun uitvoering doorheen de tijd. Ook een interieurstudie van bijv. een badkamer, keuken of woonkamer komt aan bod. Je leert hoe je deze interieurelementen vandaag de dag zelfstandig kan produceren.

Welk profiel heb je als leerling voor deze studierichting?

  • Je oefent je zowel in het voorontwerp (opmeten, schetsen, kleurgebruik, werkmethode…) als in het realiseren van meubels. Je werkt daarbij met een  modern machinepark en aangepaste software. 
  • CAD-CAM-technieken, optimalisatiesoftware en afwerkingstechnieken zijn een belangrijk onderdeel van je opleiding. Ook design- en stijlkenmerken komen aan bod.

Wat zijn je toekomstmogelijkheden?

Je kan aan het werk als uitvoerder van interieurs op maat, veelzijdige meubelmaker, uitvoerder van prototypes in meubelateliers of als technisch medewerker in een interieurontwerpbureau. Ook zelfstandig ondernemer is een mogelijkheid. Als je goede resultaten haalt, kan je aansluitend
kiezen voor een Se-n-Se-opleiding in hetzelfde studiegebied, bijv. Hout constructie- en planningstechnieken. Ook op het niveau van het graduaat zijn er aansluitende opleidingen. Theoretisch hoort een opleiding aan de hogeschool ook tot de mogelijkheden.