Specialisatiejaar

Commercieel assistent

In deze opleiding leer je bestellingen van klanten commercieel en administratief behandelen, oog te hebben voor kwaliteit en technische ondersteuning en informatie te geven aan klanten. Ook leer je een klantenbestand te verwerven en behouden en leer je de verkoop te stimuleren.

Daktimmerman

Je leert het voorbereiden van je eigen werk en het verwerken van de grondstoffen. Je leert het in- en omstellen van (houtbewerkings)machines en het bewerken en maken van onderdelen voor daktimmerwerk. Ook komt het maken, plaatsen en isoleren van zowel traditionele als repetitieve daktimmerelementen aan bod in de opleiding. Deze elementen leer je bevestigen en aansluiten aan de ruwbouw. Ook het renoveren van daktimmerwerk komt aan bod.

Buitenschrijnwerk

Je leert het voorbereiden van je eigen werk en het verwerken van grondstoffen.  Je leert

machines in- en omstellen en onderdelen voor houten buitenschrijnwerk bewerken. Ook het aan elkaar maken van elementen of het bevestigen van elementen aan de ruwbouw komen aan bod. Alle buitenschrijnwerk in hout zoals ramen, deuren, poorten, gevelbekleding, luiken en samengesteld buitenschrijnwerk komen aan bod.

Lasser-monteerder

In deze opleiding leer je zelf voorbereide delen samen te stellen via hechtlassen. Bij het positionerings-, montage en hechtingswerk leer je rekening houden met de verschillende vorm-, plaats- en maattoleranties. Je last hoeknaad- en plaatverbindingen en leert hierbij een finale kwaliteitscontrole uit te voeren. Zo bouw je metalen structuren op die voldoen aan de geldende internationale normen en de constructietekening.

Technicus installatietechniek

In deze opleiding werk je met sanitaire installaties, centrale verwarmingsinstallaties en ventilatie- en luchtbehandelingsinstallaties. Je leert deze op te starten, te regelen, te controleren, te onderhouden en te herstellen
Je leert ook hoe je metingen, controles en regelingen moet uitvoeren op bestaande  installaties in gebouwen 

Kapper - stylist

In deze opleiding leer je actuele trends en nieuwe technieken te herkennen en deze om te zetten naar de praktijk . Hierbij houd je rekening met de wensen en de persoonlijkheid van de klant en met het esthetisch, hygiënisch en organisatieoogpunt. Ook kan je rendabel functioneren binnen een kapsalon. Je kan deze opleiding enkel volgen wanneer je een vooropleiding hebt gehad binnen hetzelfde studiegebied.

Kok

Je leert kooktechnieken toepassen om ingrediënten te verwerken tot warme en koude keukenbereidingen. Je denkt mee over de samenstelling van de kaart en leert technische fiches op te stellen. Hoe je een keuken moet organiseren, hoe je keukenprocessen moet opvolgen en het constant verbeteren van de kwaliteit van het werk en de gerechten komen ook aan bod.